< CZ< EN< RU

Pivovar
a restaurace Vojanův Dvůr

Pivovar a restaurace Vojanův Dvůr
Pivovar
a restaurace Vojanův Dvůr

Pivovar a restaurace Vojanův dvůr se nachází na Malé Straně, v historických prostorách původního biskupského dvoru ze 13. století. V červenci 2018 byla slavnostně zahájena činnost vlastního pivovaru, čímž se Vojanův dvůr stal prvním minipivovarem na Malé Straně. Pivo zde vaří zkušený sládek ze sesterského pivovaru U tří růží, Robert Maňák. Těšit se můžete na pivní speciály odlišné od běžného sortimentu na trhu.

Šéfkuchař Martin Procházka připravuje delikatesy tradiční české a moravské kuchyně v moderním pojetí. Restaurace s kapacitou až 300 míst nabízí dostatek místa uvnitř i venku na prostorné letní zahrádce, nechybí ani kryté podium, je tedy ideálním prostorem pro svatby, rauty, teambuildingy nebo uzavřenou společnost.

První písemná zmínka o objektu pochází z roku 1249, kdy byl sídlem Pražského biskupa. Na počátku 19. století přechází do majetku šlechtického rodu Windischgrätz a užíval se také jako císařská konírna kde byl ustájen kůň ARDO II. jehož si sochař Jan Myslbek vybral jako model pro jezdeckou sochu Sv. Václava v horní části Václavského náměstí.

menu dne

menu dne

Pivovarský hamburger
šťavnaté hovězí maso
v domácí housce s pikantní
majonézou, sýrem cheddar,
slaninou, křupavou cibulkou
a farmářskými hranolkami

Pivovar a restaurace Vojanův Dvůr
novinky
novinky
Naše zahrádka
Naše zahrádka

Dvůr pivovaru a restaurace je opět plně otevřen a my Vás zveme na
ochutnání našeho svrchního speciálu New England IPA. Ve Vojanově dvoře
se nebojíme ani pár dešťových kapek, neboť máme také posezení na zakryté
zahrádce

Zahrádka otevřena od 11. 5.!
Zahrádka otevřena od 11. 5.!

V pondělí 11. 5. znovu otevíráme naši zahrádku.
Přijďte posedět a vychutnat si skvělé pivo z vlastního pivovaru!

Mimořádná nabídka našich piv
Mimořádná nabídka našich piv

1l pet lahev = 65 Kč
Světlý ležák
Polotmavý Rubín
Černý Havran

Zobrazit předchozí novinky >

Pivovar a restaurace Vojanův Dvůr
Pivovar a restaurace Vojanův Dvůr
Pivovar a restaurace Vojanův Dvůr

Pivní lístek

  • Světlý ležák (0,4l)

    49 Kč
  • Tmavý speciál "Černý havran" (0,4l)

    49 Kč
  • Rubín (0,4l)

    49 Kč
  • Amarillo New England IPA (0,4l)

    55 Kč
  • Winter Weizen saaz dry hopped (0,5l)

    55 Kč
  • Nealkoholické pivo - Birell, Maisel´s Weisse (0,33l)

    50 Kč
  • Cider Tatův Sad (0,33l)

    80 Kč
  • S sebou: Lager, Dark beer, Ruby (1l PET)

    120 Kč
  • S sebou: Christmas Bock (0,3l)

    75 Kč
  • S sebou: Woody Baltic Porter (0,3l)

    110 Kč
Pivovar a restaurace Vojanův Dvůr
pivovar
Pivovarská restaurace

pivovar

1
sladovna

Zde celý proces výroby piva začíná. Obilná zrna se nechají naklíčit, usušit a nakonec sešrotovat.

Pivovar a restaurace Vojanův Dvůr
2
varna

Je srdcem pivovaru, připravená směs se zde při teplotě 35 °C smísí s vodou a dále se teplota postupně zvyšuje.

Pivovar a restaurace Vojanův Dvůr
3
rmutovací pánev a scezovací káď

Část roztoku se přečerpá právě do rmutovací pánve, kde při udržování cukrotvorných teplot 63 ° a 73 °C probíhá dále výrobní proces. Následně se celý roztok přečerpá do scezovací kádě, kde je od sladiny oddělen šrot. Sladina pak putuje do další nádoby, kde se vaří za teploty 100 °C zhruba jednu hodinu, přidá se chmel a vznikne mladina.

Pivovar a restaurace Vojanův Dvůr
4
chladič a spilka

Mladina se nejprve ochladí na 10 °C v chladiči a přesune do spilky, přidají se várečné kvasnice a při teplotách 7 – 10 °C, dle typu piva, zde po dobu 8-12 dní probíhá hlavní kvašení.

Pivovar a restaurace Vojanův Dvůr
5
sklep

Zde uvařené pivo dokvašuje pří nízkých teplotách (1-3 °C) po dobu 40 dnů.

Sládek

Robert Maňák
Robert Maňák

Vrchní sládek pivovaru U Tří růží Robert Maňák pochází z Českých Budějovic, kde vystudoval potravinářství a sladovnictví. Svoji bohatou kariéru započal na území Prahy v Klášterním pivovaru Strahov, kde poprvé přičuchl k pravé pivovarnické praxi a dostal jedinečnou možnost se učit od mistrů svého řemesla. Netrvalo dlouho a jeho pivo si získalo mnoho spokojených pivařů, což potvrzuje zisk více než dvou desítek ocenění na tuzemských soutěžích a degustačních akcích.
Sám Robert Maňák je velkým milovníkem piva a sladovnického řemesla, a na výsledky své práce je právem hrdý. „Pivo vařím pouze z nejlepších surovin dle vlastních postupů, které patří k mému know-how. Vždy s chutí a radostí. Největší radost mám z faktu, že mnou vařené pivo lidem chutná a rádi na něj zajdou. To je pro mě tou největší odměnou,“ říká vrchní sládek Maňák.
V pivovaru U Tří růží zúročil Robert Maňák své dlouholeté zkušenosti. Pravidelně zde vaří tři základní druhy piva – světlé, tmavé a polotmavé. Ty jsou doplňovány dalšími pivními speciály, kterých má v zásobě celých třicet druhů a návštěvník tak může prakticky při každém posezení v pivovaru okusit novou chuť různorodých piv mnoha druhů známých z celého světa.

pivovar

druhy piv

  • Světlý ležák
  • Tmavý speciál "Černý havran"

    Tmavé pivo se zvýrazněnou karamelově čokoládovou chutí pražené sladu a kávy. Povedená harmonie chutí a vůní sladkého sladu, měkké hořkosti a sušeného ovoce.

  • Rubín

    Plno sladový polotmavý Ležák s karamelovou chutí a nižší hořkostí. Patři k zástupcům piv označených jako "Vienna styl".

  • Amarillo New England IPA

    Svrchně kvašené pivo uvařeno za využití technologie „Dry hopping“, při výrobě byl použit americký chmel Amarillo, který dal pivu chuť po tropickém ovoci.

  • Winter Weizen saaz dry hopped

    Tradiční zimní silné pšeničné pivo, do chmelené za studena chmelem saaz. Pivo je zakalené s výraznou vůní hřebíčku, banánu a vanilky se sladově chlebovou chutí.

Pivovar a restaurace Vojanův Dvůr

kontakty

  • Adresa:

    U Lužického semináře 21, 110 00 Praha 1

  • Tel:

    +420 257 532 660

  •  
  • Otevírací doba:

    pondělí - neděle 11–21

  •  
  • Marketing & Management:
  •  
  • Rezervační supervisor:
  •  
  • Šéfkuchař:

    Martin Procházka

  •  
  • IČO:

    24196240

  • DIČ:

    CZ 24196240

Světlý ležák
Světlý ležák
× zavřít
Tmavý speciál "Černý havran"
Tmavý speciál "Černý havran"

Tmavé pivo se zvýrazněnou karamelově čokoládovou chutí pražené sladu a kávy. Povedená harmonie chutí a vůní sladkého sladu, měkké hořkosti a sušeného ovoce.

× zavřít
Rubín
Rubín

Plno sladový polotmavý Ležák s karamelovou chutí a nižší hořkostí. Patři k zástupcům piv označených jako "Vienna styl".

× zavřít
Amarillo New England IPA
Amarillo New England IPA

Svrchně kvašené pivo uvařeno za využití technologie „Dry hopping“, při výrobě byl použit americký chmel Amarillo, který dal pivu chuť po tropickém ovoci.

× zavřít
Winter Weizen saaz dry hopped
Winter Weizen saaz dry hopped

Tradiční zimní silné pšeničné pivo, do chmelené za studena chmelem saaz. Pivo je zakalené s výraznou vůní hřebíčku, banánu a vanilky se sladově chlebovou chutí.

× zavřít