Zde celý proces výroby piva začíná. Obilná zrna se nechají naklíčit, usušit a nakonec sešrotovat.
Pivovar a Restaurace
Vojanův Dvůr
Pivovar a restaurace Vojanův dvůr se nachází na Malé Straně, v historických prostorách původního biskupského dvoru ze 13. století. V červenci 2018 byla slavnostně zahájena činnost vlastního pivovaru, čímž se Vojanův dvůr stal prvním minipivovarem na Malé Straně. Pivo zde vaří zkušený sládek ze sesterského pivovaru U tří růží, Robert Maňák. Těšit se můžete na pivní speciály odlišné od běžného sortimentu na trhu.
Šéfkuchař Martin Procházka připravuje delikatesy tradiční české a moravské kuchyně v moderním pojetí. Restaurace s kapacitou až 300 míst nabízí dostatek místa uvnitř i venku na prostorné letní zahrádce, nechybí ani kryté podium, je tedy ideálním prostorem pro svatby, rauty, teambuildingy nebo uzavřenou společnost.
První písemná zmínka o objektu pochází z roku 1249, kdy byl sídlem Pražského biskupa. Na počátku 19. století přechází do majetku šlechtického rodu Windischgrätz a užíval se také jako císařská konírna kde byl ustájen kůň ARDO II. jehož si sochař Jan Myslbek vybral jako model pro jezdeckou sochu Sv. Václava v horní části Václavského náměstí.


Nová specialita. Tagliatelle ochucené Žateckým chmelem s cherry rajčaty, čerstvými bylinkami a olivovým olejem.

Příjemný poslech živé hudby několika žánrů na naší zahrádce v pivovaru a restauraci Vojanův dvůr na Malé Straně. Jelikož je pro nás složité, vzhledem k předpovědi počasí určit přesné dny vystoupení, sledujte prosím náš Facebook nebo volejte přímo náš pivovar: 257 532 660

Ve středu 17.07.2019 slaví pivovar a restaurace Vojanuv dvůr své 1. narozeniny. Můžete se těšit na živou hudbu, grilovanou vepřovou kýtu a náš Světlý ležák za 45 Kč 0,5l

Pivovarská restaurace

Útulná restaurace "Formanka" o kapacitě 40 míst s novým barem, který disponuje pěti kohoutovým výčepním zařízením, kde Vám můžeme nabídnout několik druhů piva z našeho pivovaru. Můžete si pochutnat na specialitách České i zahraniční kuchyně, které Vám připraví šéfkuchař Martin Procházka se svým týmem.

V restauraci a pivovaru Vojanův Dvůr je možné pořádat soukromé rezervace pro které nám slouží naše "Konírna", která disponuje s kapacitou 70 míst k sezení. Restaurace se také pyšní svou letní zahradou, která pojme až 140 míst k sezení, kde Vám rádi zpříjemníme horké letní dny letní nabídkou z grilu.
šéfkuchař

Pod vedením šéfkuchaře Martina Procházky se v restauraci a pivovaru Vojanův dvůr připravují delikatesy tradiční české a moravské kuchyně v moderním pojetí.
Martin Procházka dříve působil v hotelu Alcron, kde se jako zástupce šéfkuchaře významně podílel na zisku michelinské hvězdy, udělené v roce 2012.
Pivní lístek
-
Malostranský ležák (0,5l)
60 Kč -
Rubín (0,4l)
65 Kč -
Mosaic IPA (0,4l)
65 Kč -
Birell nealkoholické (0,33l)
50 Kč -
Maisel’s Weisee nealkoholické (0,33l)
50 Kč -
Jablečný cider Tatův Sad (0,33l)
80 Kč -
S sebou: Lager, Dark beer, Ruby (1,0L PET)
120 Kč -
Hefeweizen (0,5l)
65 Kč

pivovar

Je srdcem pivovaru, připravená směs se zde při teplotě 35 °C smísí s vodou a dále se teplota postupně zvyšuje.

Část roztoku se přečerpá právě do rmutovací pánve, kde při udržování cukrotvorných teplot 63 ° a 73 °C probíhá dále výrobní proces. Následně se celý roztok přečerpá do scezovací kádě, kde je od sladiny oddělen šrot. Sladina pak putuje do další nádoby, kde se vaří za teploty 100 °C zhruba jednu hodinu, přidá se chmel a vznikne mladina.

Mladina se nejprve ochladí na 10 °C v chladiči a přesune do spilky, přidají se várečné kvasnice a při teplotách 7 – 10 °C, dle typu piva, zde po dobu 8-12 dní probíhá hlavní kvašení.

Zde uvařené pivo dokvašuje pří nízkých teplotách (1-3 °C) po dobu 40 dnů.
Sládek

Vrchní sládek pivovaru Vojanův dvůr Robert Maňák pochází z Českých Budějovic, kde vystudoval potravinářství a sladovnictví. Svoji bohatou kariéru započal na území Prahy v Klášterním pivovaru Strahov, kde poprvé přičuchl k pravé pivovarnické praxi a dostal jedinečnou možnost se učit od mistrů svého řemesla. Netrvalo dlouho a jeho pivo si získalo mnoho spokojených pivařů, což potvrzuje zisk více než dvou desítek ocenění na tuzemských soutěžích a degustačních akcích.
Sám Robert Maňák je velkým milovníkem piva a sladovnického řemesla, a na výsledky své práce je právem hrdý. „Pivo vařím pouze z nejlepších surovin dle vlastních postupů, které patří k mému know-how. Vždy s chutí a radostí. Největší radost mám z faktu, že mnou vařené pivo lidem chutná a rádi na něj zajdou. To je pro mě tou největší odměnou,“ říká vrchní sládek Maňák.
V pivovaru Vojanův dvůr zúročil Robert Maňák své dlouholeté zkušenosti. Pravidelně zde vaří tři základní druhy piva – světlé, tmavé a polotmavé. Ty jsou doplňovány dalšími pivními speciály, kterých má v zásobě celých třicet druhů a návštěvník tak může prakticky při každém posezení v pivovaru okusit novou chuť různorodých piv mnoha druhů známých z celého světa.