< cz< en< ru

Pivovar a Restaurace
Vojanův Dvůr

Pivovar a Restaurace
Vojanův Dvůr

Pivovar a restaurace Vojanův dvůr se nachází na Malé Straně, v historických prostorách původního biskupského dvoru ze 13. století. V červenci 2018 byla slavnostně zahájena činnost vlastního pivovaru, čímž se Vojanův dvůr stal prvním minipivovarem na Malé Straně. Pivo zde vaří zkušený sládek ze sesterského pivovaru U tří růží, Robert Maňák. Těšit se můžete na pivní speciály odlišné od běžného sortimentu na trhu.

Šéfkuchař Martin Procházka připravuje delikatesy tradiční české a moravské kuchyně v moderním pojetí. Restaurace s kapacitou až 300 míst nabízí dostatek místa uvnitř i venku na prostorné letní zahrádce, nechybí ani kryté podium, je tedy ideálním prostorem pro svatby, rauty, teambuildingy nebo uzavřenou společnost.

První písemná zmínka o objektu pochází z roku 1249, kdy byl sídlem Pražského biskupa. Na počátku 19. století přechází do majetku šlechtického rodu Windischgrätz a užíval se také jako císařská konírna kde byl ustájen kůň ARDO II. jehož si sochař Jan Myslbek vybral jako model pro jezdeckou sochu Sv. Václava v horní části Václavského náměstí.

menu dne

Pivovarský hamburger
šťavnaté hovězí maso
v domácí housce s pikantní
majonézou, sýrem cheddar,
slaninou, křupavou cibulkou
a farmářskými hranolkami

novinky
Rillettes

Kachní rillettes - pomalu pečené kachní maso s bylinkami, červenou cibulí a nakládanými okurkami. Přejeme Vám dobrou chuť!

Naše piva

Malostranský ležák, tmavý speciál "Černý havran" a Rubínový speciál na čepu!

Burger

Přijďte si dopřát náš Pivovarský hamburger-180 g šťavnatého hovězího masa v domácí housce s pikantní majonézou, sýrem cheddar a cibulovou marmeládou, s hranolkami a zapijte ho svrchně kvašeným Summer Alem z našeho pivovaru!

Pivní lístek

  • Malostranský ležák (0,4l)

    59 Kč
  • Rubínový specál (0,4l)

    59 Kč
  • Tmavý speciál "Černý havran" (0,4l)

    59 Kč
  • Hefe Weisse (0,4l)

    59 Kč
  • Radler (0,5l)

    75 Kč
  • Birell nealkoholické (0,3l)

    45 Kč
  • Maisel’s Weisee nealkoholické (0,3l)

    45 Kč
  • Jablečný cider (0,33l)

    80 Kč
pivovar

pivovar

1
sladovna

Zde celý proces výroby piva začíná. Obilná zrna se nechají naklíčit, usušit a nakonec sešrotovat.

2
varna

Je srdcem pivovaru, připravená směs se zde při teplotě 35 °C smísí s vodou a dále se teplota postupně zvyšuje.

3
rmutovací pánev a scezovací káď

Část roztoku se přečerpá právě do rmutovací pánve, kde při udržování cukrotvorných teplot 63 ° a 73 °C probíhá dále výrobní proces. Následně se celý roztok přečerpá do scezovací kádě, kde je od sladiny oddělen šrot. Sladina pak putuje do další nádoby, kde se vaří za teploty 100 °C zhruba jednu hodinu, přidá se chmel a vznikne mladina.

4
chladič a spilka

Mladina se nejprve ochladí na 10 °C v chladiči a přesune do spilky, přidají se várečné kvasnice a při teplotách 7 – 10 °C, dle typu piva, zde po dobu 8-12 dní probíhá hlavní kvašení.

5
sklep

Zde uvařené pivo dokvašuje pří nízkých teplotách (1-3 °C) po dobu 40 dnů.

Sládek

Robert Maňák

Vrchní sládek pivovaru Vojanův dvůr Robert Maňák pochází z Českých Budějovic, kde vystudoval potravinářství a sladovnictví. Svoji bohatou kariéru započal na území Prahy v Klášterním pivovaru Strahov, kde poprvé přičuchl k pravé pivovarnické praxi a dostal jedinečnou možnost se učit od mistrů svého řemesla. Netrvalo dlouho a jeho pivo si získalo mnoho spokojených pivařů, což potvrzuje zisk více než dvou desítek ocenění na tuzemských soutěžích a degustačních akcích.
Sám Robert Maňák je velkým milovníkem piva a sladovnického řemesla, a na výsledky své práce je právem hrdý. „Pivo vařím pouze z nejlepších surovin dle vlastních postupů, které patří k mému know-how. Vždy s chutí a radostí. Největší radost mám z faktu, že mnou vařené pivo lidem chutná a rádi na něj zajdou. To je pro mě tou největší odměnou,“ říká vrchní sládek Maňák.
V pivovaru Vojanův dvůr zúročil Robert Maňák své dlouholeté zkušenosti. Pravidelně zde vaří tři základní druhy piva – světlé, tmavé a polotmavé. Ty jsou doplňovány dalšími pivními speciály, kterých má v zásobě celých třicet druhů a návštěvník tak může prakticky při každém posezení v pivovaru okusit novou chuť různorodých piv mnoha druhů známých z celého světa.

Kontakty

  • Adresa:
    U Lužického semináře 21, 110 00 Praha 1
  • Tel:
    +420 257 532 660


  • Otevírací doba:


  • Marketing & Management:
    Petr Bláha
    petr.blaha@vojanuvdvur.cz
    +420 722 923 576


  • Rezervační supervisor:
    Nikola Zapletalová
    nikola.zapletalova@vojanuvdvur.cz
    +420 732 945 325


  • Šéfkuchař:
    Martin Procházka


  • IČO:
    24196240
  • DIČ:
    CZ 24196240