< CZ< EN< RU
Pivovar a restaurace Vojanův dvůr
pivovar
!!! NO PAGE DATA !!! 7

pivovar

1
sladovna

Zde celý proces výroby piva začíná. Obilná zrna se nechají naklíčit, usušit a nakonec sešrotovat.

Pivovar a restaurace Vojanův dvůr
2
varna

Je srdcem pivovaru, připravená směs se zde při teplotě 35 °C smísí s vodou a dále se teplota postupně zvyšuje.

Pivovar a restaurace Vojanův dvůr
3
rmutovací pánev a scezovací káď

Část roztoku se přečerpá právě do rmutovací pánve, kde při udržování cukrotvorných teplot 63 ° a 73 °C probíhá dále výrobní proces. Následně se celý roztok přečerpá do scezovací kádě, kde je od sladiny oddělen šrot. Sladina pak putuje do další nádoby, kde se vaří za teploty 100 °C zhruba jednu hodinu, přidá se chmel a vznikne mladina.

Pivovar a restaurace Vojanův dvůr
4
chladič a spilka

Mladina se nejprve ochladí na 10 °C v chladiči a přesune do spilky, přidají se várečné kvasnice a při teplotách 7 – 10 °C, dle typu piva, zde po dobu 8-12 dní probíhá hlavní kvašení.

Pivovar a restaurace Vojanův dvůr
5
sklep

Zde uvařené pivo dokvašuje pří nízkých teplotách (1-3 °C) po dobu 40 dnů.

Sládek

Sládek Tomáš Tuchyňa
Sládek Tomáš Tuchyňa
pivovar

druhy piv

  • Malostranský ležák

    Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby. 12°, 5,0% alc., IBU 39

  • Rubín 13°

    Polotmavý ležák s karamelovou chutí a nižší hořkostí. Patři k zástupcům piv označených jako "Vienna styl". 13°, 5,8% alc., IBU 38

  • Tmavý speciál Černý havran 14°

    Tmavé pivo s výraznou karamelovou chutí s tóny hořké čokolády, praženého sladu a kávy. Pivo je střední hořkosti. 14°, 6 % alc., IBU 48

  • New England IPA

    Světlé silné pivo, svrchně kvašené. V pivu dominuje velká dávka chmele, která se projevuje zejména výrazným aroma tropického ovoce, limetky a citrusů, stejně tak je najdeme i v chuti. Velký podíl ovesných a pšeničných vloček spolu s pšeničným sladem vyvažují hořkost svým sametovým nádechem. Alc 5,8%

  • American Pale Lager

    Spodně kvašené, silné pivo. Přestože, je pivo spodně kvašené, vařeno je velmi podobně jako APA, včetně chmelení aromatickými odrůdami, ty nechají v pivu vyniknout jak vůni, tak chuťi svými květinovo-ovocnými tóny.

Malostranský ležák
Malostranský ležák

Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby. 12°, 5,0% alc., IBU 39

× zavřít
Rubín 13°
Rubín 13°

Polotmavý ležák s karamelovou chutí a nižší hořkostí. Patři k zástupcům piv označených jako "Vienna styl". 13°, 5,8% alc., IBU 38

× zavřít
Tmavý speciál Černý havran 14°
Tmavý speciál Černý havran 14°

Tmavé pivo s výraznou karamelovou chutí s tóny hořké čokolády, praženého sladu a kávy. Pivo je střední hořkosti. 14°, 6 % alc., IBU 48

× zavřít
New England IPA
New England IPA

Světlé silné pivo, svrchně kvašené. V pivu dominuje velká dávka chmele, která se projevuje zejména výrazným aroma tropického ovoce, limetky a citrusů, stejně tak je najdeme i v chuti. Velký podíl ovesných a pšeničných vloček spolu s pšeničným sladem vyvažují hořkost svým sametovým nádechem. Alc 5,8%

× zavřít
American Pale Lager
American Pale Lager

Spodně kvašené, silné pivo. Přestože, je pivo spodně kvašené, vařeno je velmi podobně jako APA, včetně chmelení aromatickými odrůdami, ty nechají v pivu vyniknout jak vůni, tak chuťi svými květinovo-ovocnými tóny.

× zavřít

Používáme cookies!

Tyto stránky používají a ukládají soubory cookies. Některé jsou nezbytné pro jejich správné fungování (tzv. technické cookies). Dále tyto stránky využívají marketingové a analytické cookies pro zkvalitnění našich služeb a přizpůsobení zobrazovaného obsahu. Pro jejich využití je nutný Váš souhlas. Více informací o cookies.