< CZ< EN< RU
Pivovar a restaurace Vojanův Dvůr
pivovar
!!! NO PAGE DATA !!! 7

pivovar

1
sladovna

Zde celý proces výroby piva začíná. Obilná zrna se nechají naklíčit, usušit a nakonec sešrotovat.

Pivovar a restaurace Vojanův Dvůr
2
varna

Je srdcem pivovaru, připravená směs se zde při teplotě 35 °C smísí s vodou a dále se teplota postupně zvyšuje.

Pivovar a restaurace Vojanův Dvůr
3
rmutovací pánev a scezovací káď

Část roztoku se přečerpá právě do rmutovací pánve, kde při udržování cukrotvorných teplot 63 ° a 73 °C probíhá dále výrobní proces. Následně se celý roztok přečerpá do scezovací kádě, kde je od sladiny oddělen šrot. Sladina pak putuje do další nádoby, kde se vaří za teploty 100 °C zhruba jednu hodinu, přidá se chmel a vznikne mladina.

Pivovar a restaurace Vojanův Dvůr
4
chladič a spilka

Mladina se nejprve ochladí na 10 °C v chladiči a přesune do spilky, přidají se várečné kvasnice a při teplotách 7 – 10 °C, dle typu piva, zde po dobu 8-12 dní probíhá hlavní kvašení.

Pivovar a restaurace Vojanův Dvůr
5
sklep

Zde uvařené pivo dokvašuje pří nízkých teplotách (1-3 °C) po dobu 40 dnů.

Sládek

Sládek Tomáš Tuchyňa
Sládek Tomáš Tuchyňa
pivovar

druhy piv

  • Malostranský ležák

    Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby.

  • Rubín 13°

    Polotmavý ležák s karamelovou chutí a nižší hořkostí. Patři k zástupcům piv označených jako "Vienna styl".

  • Tmavý speciál Černý havran 14°

    Tmavé pivo s výraznou karamelovou chutí s tóny hořké čokolády, praženého sladu a kávy. Pivo je střední hořkosti.

  • Wheat Ale

    Svrchně kvašené speciální pivo, uvařeno ve stylu American Wheat Ale. Při výrobě byl použit pšeničný slad, který propůjčuje pivu sametovou chuť. Vyšší hořkost je dosažena výhradně americkými chmely.

  • Podzimní Ale

    Svrchně kvašené, polotmavé pivo, středně plné chuti s lehkou sladkostí a kontrastem jemně kyselého grapefruitu. Ve vůni piva dominují květinové tóny společně s citrusy, které dodávají pivu příjemnou pitelnost.

Malostranský ležák
Malostranský ležák

Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby.

× zavřít
Rubín 13°
Rubín 13°

Polotmavý ležák s karamelovou chutí a nižší hořkostí. Patři k zástupcům piv označených jako "Vienna styl".

× zavřít
Tmavý speciál Černý havran 14°
Tmavý speciál Černý havran 14°

Tmavé pivo s výraznou karamelovou chutí s tóny hořké čokolády, praženého sladu a kávy. Pivo je střední hořkosti.

× zavřít
Wheat Ale
Wheat Ale

Svrchně kvašené speciální pivo, uvařeno ve stylu American Wheat Ale. Při výrobě byl použit pšeničný slad, který propůjčuje pivu sametovou chuť. Vyšší hořkost je dosažena výhradně americkými chmely.

× zavřít
Podzimní Ale
Podzimní Ale

Svrchně kvašené, polotmavé pivo, středně plné chuti s lehkou sladkostí a kontrastem jemně kyselého grapefruitu. Ve vůni piva dominují květinové tóny společně s citrusy, které dodávají pivu příjemnou pitelnost.

× zavřít