< CZ< EN< RU
Pivovar a restaurace Vojanův dvůr
pivovar
!!! NO PAGE DATA !!! 7

pivovar

1
sladovna

Zde celý proces výroby piva začíná. Obilná zrna se nechají naklíčit, usušit a nakonec sešrotovat.

Pivovar a restaurace Vojanův dvůr
2
varna

Je srdcem pivovaru, připravená směs se zde při teplotě 35 °C smísí s vodou a dále se teplota postupně zvyšuje.

Pivovar a restaurace Vojanův dvůr
3
rmutovací pánev a scezovací káď

Část roztoku se přečerpá právě do rmutovací pánve, kde při udržování cukrotvorných teplot 63 ° a 73 °C probíhá dále výrobní proces. Následně se celý roztok přečerpá do scezovací kádě, kde je od sladiny oddělen šrot. Sladina pak putuje do další nádoby, kde se vaří za teploty 100 °C zhruba jednu hodinu, přidá se chmel a vznikne mladina.

Pivovar a restaurace Vojanův dvůr
4
chladič a spilka

Mladina se nejprve ochladí na 10 °C v chladiči a přesune do spilky, přidají se várečné kvasnice a při teplotách 7 – 10 °C, dle typu piva, zde po dobu 8-12 dní probíhá hlavní kvašení.

Pivovar a restaurace Vojanův dvůr
5
sklep

Zde uvařené pivo dokvašuje pří nízkých teplotách (1-3 °C) po dobu 40 dnů.

Sládek

Sládek Tomáš Tuchyňa
Sládek Tomáš Tuchyňa
pivovar

druhy piv

  • Malostranský ležák

    Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby.

  • Rubín 13°

    Polotmavý ležák s karamelovou chutí a nižší hořkostí. Patři k zástupcům piv označených jako "Vienna styl".

  • Tmavý speciál Černý havran 14°

    Tmavé pivo s výraznou karamelovou chutí s tóny hořké čokolády, praženého sladu a kávy. Pivo je střední hořkosti.

  • Oatmeal Pale Ale

    Svrchně kvašené světlé pivo. Středně plná chuť krásně zakulacená přidáním ovesných vloček, které zjemňují vyšší hořkost a dodávají sametový nádech. Australský a novozélandský chmel propůjčují pivu chuť a aroma svěžích citrusů a lesního ovoce.

  • Spring Ale

    Svrchně kvašené, silné pivo. Bronzovou barvu pivu dodávají čtyři druhy ječných sladů. Pivo zaujme svým ovocným aroma s lučním kvítí, které pivu propůjčil za studena přidaný chmel. Díky skladbě sladů, i přes vyšší prokvašení, zůstává pivo plné, velmi pitelné a doplněné skvěle kontrastující vyšší hořkostí.

Malostranský ležák
Malostranský ležák

Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby.

× zavřít
Rubín 13°
Rubín 13°

Polotmavý ležák s karamelovou chutí a nižší hořkostí. Patři k zástupcům piv označených jako "Vienna styl".

× zavřít
Tmavý speciál Černý havran 14°
Tmavý speciál Černý havran 14°

Tmavé pivo s výraznou karamelovou chutí s tóny hořké čokolády, praženého sladu a kávy. Pivo je střední hořkosti.

× zavřít
Oatmeal Pale Ale
Oatmeal Pale Ale

Svrchně kvašené světlé pivo. Středně plná chuť krásně zakulacená přidáním ovesných vloček, které zjemňují vyšší hořkost a dodávají sametový nádech. Australský a novozélandský chmel propůjčují pivu chuť a aroma svěžích citrusů a lesního ovoce.

× zavřít
Spring Ale
Spring Ale

Svrchně kvašené, silné pivo. Bronzovou barvu pivu dodávají čtyři druhy ječných sladů. Pivo zaujme svým ovocným aroma s lučním kvítí, které pivu propůjčil za studena přidaný chmel. Díky skladbě sladů, i přes vyšší prokvašení, zůstává pivo plné, velmi pitelné a doplněné skvěle kontrastující vyšší hořkostí.

× zavřít