Zde celý proces výroby piva začíná. Obilná zrna se nechají naklíčit, usušit a nakonec sešrotovat.

pivovar

Je srdcem pivovaru, připravená směs se zde při teplotě 35 °C smísí s vodou a dále se teplota postupně zvyšuje.

Část roztoku se přečerpá právě do rmutovací pánve, kde při udržování cukrotvorných teplot 63 ° a 73 °C probíhá dále výrobní proces. Následně se celý roztok přečerpá do scezovací kádě, kde je od sladiny oddělen šrot. Sladina pak putuje do další nádoby, kde se vaří za teploty 100 °C zhruba jednu hodinu, přidá se chmel a vznikne mladina.

Mladina se nejprve ochladí na 10 °C v chladiči a přesune do spilky, přidají se várečné kvasnice a při teplotách 7 – 10 °C, dle typu piva, zde po dobu 8-12 dní probíhá hlavní kvašení.

Zde uvařené pivo dokvašuje pří nízkých teplotách (1-3 °C) po dobu 40 dnů.
Sládek

Vrchní sládek pivovaru Robert Maňák pochází z Českých Budějovic, kde vystudoval potravinářství a sladovnictví. Svoji bohatou kariéru započal na území Prahy v Klášterním pivovaru Strahov, kde poprvé přičuchl k pravé pivovarnické praxi a dostal jedinečnou možnost se učit od mistrů svého řemesla. Netrvalo dlouho a jeho pivo si získalo mnoho spokojených pivařů, což potvrzuje zisk více než dvou desítek ocenění na tuzemských soutěžích a degustačních akcích.
Sám Robert Maňák je velkým milovníkem piva a sladovnického řemesla, a na výsledky své práce je právem hrdý. „Pivo vařím pouze z nejlepších surovin dle vlastních postupů, které patří k mému know-how. Vždy s chutí a radostí. Největší radost mám z faktu, že mnou vařené pivo lidem chutná a rádi na něj zajdou. To je pro mě tou největší odměnou,“ říká vrchní sládek Maňák.
V pivovaru zúročil Robert Maňák své dlouholeté zkušenosti. Pravidelně zde vaří tři základní druhy piva – světlé, tmavé a polotmavé. Ty jsou doplňovány dalšími pivními speciály, kterých má v zásobě celých třicet druhů a návštěvník tak může prakticky při každém posezení v pivovaru okusit novou chuť různorodých piv mnoha druhů známých z celého světa.

druhy piv
-
Malostranský ležák
Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby.
-
Rubín
Plno sladový polotmavý Ležák s karamelovou chutí a nižší hořkostí. Patři k zástupcům piv označených jako "Vienna styl".
-
Tmavý speciál "Černý havran"
Tmavé pivo se zvýrazněnou karamelově čokoládovou chutí pražené sladu a kávy. Povedená harmonie chutí a vůní sladkého sladu, měkké hořkosti a sušeného ovoce.
-
American Pale Lager
Spodně kvašený pivní speciál jantarové barvy. V pivu dominují výrazné aromatické odrůdy chmele Citra a Mosaic s květinovo-ovocnými tóny. Vařeno ve stylu APA což ovlivňuje celkový charakter piva.
-
Christmas Bock
Silné polotmavé pivo německého typu Bock. Pro navození vánoční atmosféry je pivo provoněné
pravým bergamotem.

Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby.

Plno sladový polotmavý Ležák s karamelovou chutí a nižší hořkostí. Patři k zástupcům piv označených jako "Vienna styl".
Tmavé pivo se zvýrazněnou karamelově čokoládovou chutí pražené sladu a kávy. Povedená harmonie chutí a vůní sladkého sladu, měkké hořkosti a sušeného ovoce.

Spodně kvašený pivní speciál jantarové barvy. V pivu dominují výrazné aromatické odrůdy chmele Citra a Mosaic s květinovo-ovocnými tóny. Vařeno ve stylu APA což ovlivňuje celkový charakter piva.
Silné polotmavé pivo německého typu Bock. Pro navození vánoční atmosféry je pivo provoněné
pravým bergamotem.