Zde celý proces výroby piva začíná. Obilná zrna se nechají naklíčit, usušit a nakonec sešrotovat.

pivovar

Je srdcem pivovaru, připravená směs se zde při teplotě 35 °C smísí s vodou a dále se teplota postupně zvyšuje.

Část roztoku se přečerpá právě do rmutovací pánve, kde při udržování cukrotvorných teplot 63 ° a 73 °C probíhá dále výrobní proces. Následně se celý roztok přečerpá do scezovací kádě, kde je od sladiny oddělen šrot. Sladina pak putuje do další nádoby, kde se vaří za teploty 100 °C zhruba jednu hodinu, přidá se chmel a vznikne mladina.

Mladina se nejprve ochladí na 10 °C v chladiči a přesune do spilky, přidají se várečné kvasnice a při teplotách 7 – 10 °C, dle typu piva, zde po dobu 8-12 dní probíhá hlavní kvašení.

Zde uvařené pivo dokvašuje pří nízkých teplotách (1-3 °C) po dobu 40 dnů.
Sládek


druhy piv
-
Malostranský ležák
Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby. 12°, 5,0% alc., IBU 39
-
Rubín 13°
Polotmavý ležák s karamelovou chutí a nižší hořkostí. Patři k zástupcům piv označených jako "Vienna styl". 13°, 5,8% alc., IBU 38
-
Tmavý speciál Černý havran 14°
Tmavé pivo s výraznou karamelovou chutí s tóny hořké čokolády, praženého sladu a kávy. Pivo je střední hořkosti. 14°, 6 % alc., IBU 48
-
Mozaic Ale
Světlé, plné pivo, svrchně kvašené. Pivo spadá do kategorie American Pale Ale. Tělo piva
tvoří dva druhy ječných sladů a slad pšeničný. Svým aroma získaným studeným chmelením
zaujme vůně angreštu, tropického ovoce a citrusů. Po napití nastoupí středně plná chuť a
výraznější hořkost.12%EBC, IBU: 38, 5,2%obj. alc. -
Session Pale Ale
Světlé svrchně kvašené, výčepní pivo. Lehké pivo, ideální pro prosluněnou zahrádku. Základ
piva tvoří dva druhy sladů, nízká stupňovitost zajišťuje výbornou pitelnost. Vyšší hořkost je
dosažená použitím tří druhů chmele, díky kterým má pivo lehké citrusové a bylinné aroma
promítající se i do chuti. 8% EPM, IBU: 27, 3% obj. alc.

Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby. 12°, 5,0% alc., IBU 39

Polotmavý ležák s karamelovou chutí a nižší hořkostí. Patři k zástupcům piv označených jako "Vienna styl". 13°, 5,8% alc., IBU 38

Tmavé pivo s výraznou karamelovou chutí s tóny hořké čokolády, praženého sladu a kávy. Pivo je střední hořkosti. 14°, 6 % alc., IBU 48

Světlé, plné pivo, svrchně kvašené. Pivo spadá do kategorie American Pale Ale. Tělo piva
tvoří dva druhy ječných sladů a slad pšeničný. Svým aroma získaným studeným chmelením
zaujme vůně angreštu, tropického ovoce a citrusů. Po napití nastoupí středně plná chuť a
výraznější hořkost.12%EBC, IBU: 38, 5,2%obj. alc.

Světlé svrchně kvašené, výčepní pivo. Lehké pivo, ideální pro prosluněnou zahrádku. Základ
piva tvoří dva druhy sladů, nízká stupňovitost zajišťuje výbornou pitelnost. Vyšší hořkost je
dosažená použitím tří druhů chmele, díky kterým má pivo lehké citrusové a bylinné aroma
promítající se i do chuti. 8% EPM, IBU: 27, 3% obj. alc.