Zde celý proces výroby piva začíná. Obilná zrna se nechají naklíčit, usušit a nakonec sešrotovat.
pivovar
Je srdcem pivovaru, připravená směs se zde při teplotě 35 °C smísí s vodou a dále se teplota postupně zvyšuje.
Část roztoku se přečerpá právě do rmutovací pánve, kde při udržování cukrotvorných teplot 63 ° a 73 °C probíhá dále výrobní proces. Následně se celý roztok přečerpá do scezovací kádě, kde je od sladiny oddělen šrot. Sladina pak putuje do další nádoby, kde se vaří za teploty 100 °C zhruba jednu hodinu, přidá se chmel a vznikne mladina.
Mladina se nejprve ochladí na 10 °C v chladiči a přesune do spilky, přidají se várečné kvasnice a při teplotách 7 – 10 °C, dle typu piva, zde po dobu 8-12 dní probíhá hlavní kvašení.
Zde uvařené pivo dokvašuje pří nízkých teplotách (1-3 °C) po dobu 40 dnů.
Sládek
Sládek Tomáš Tuchyňadruhy piv
-
Malostranský ležák
Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby. 12°, 5,0% alc., IBU 39
-
Rubín 13°
Polotmavý ležák s karamelovou chutí a nižší hořkostí. Patři k zástupcům piv označených jako "Vienna styl". 13°, 5,8% alc., IBU 38
-
Tmavý speciál Černý havran 14°
Tmavé pivo s výraznou karamelovou chutí s tóny hořké čokolády, praženého sladu a kávy. Pivo je střední hořkosti. 14°, 6 % alc., IBU 48
-
American Pale Lager 11°
Světlé pivo, ležák, spodně kvašené. Přestože je pivo spodně kvašené, vařeno je velmi podobně jako APA, včetně chmelení aromatickými odrůdami. Díky tomu nechá vyniknout jak na vůni tak na chuť zejména chmel, který zde naprosto dominuje, svými citronovými tóny dává tomuto pivu svůj charakter. 11% EBC, IBU: 34, 4,5% obj. alc.
-
Amber Ale 13°
Svrchně kvašené, silné pivo, polotmavé. Pivo je vařeno ze tří druhů ječných sladů, které pivu dodávají jeho jantarovou barvu a karamelovou chuť. Vůně získaná studeným chmelením čtyř druhů aromatických chmelů, ve které najdeme tóny citrusů, tropického ovoce a květin.
13% EBC, IBU: 50, 5,6% obj. alc.
Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby. 12°, 5,0% alc., IBU 39
Polotmavý ležák s karamelovou chutí a nižší hořkostí. Patři k zástupcům piv označených jako "Vienna styl". 13°, 5,8% alc., IBU 38
Tmavé pivo s výraznou karamelovou chutí s tóny hořké čokolády, praženého sladu a kávy. Pivo je střední hořkosti. 14°, 6 % alc., IBU 48
Světlé pivo, ležák, spodně kvašené. Přestože je pivo spodně kvašené, vařeno je velmi podobně jako APA, včetně chmelení aromatickými odrůdami. Díky tomu nechá vyniknout jak na vůni tak na chuť zejména chmel, který zde naprosto dominuje, svými citronovými tóny dává tomuto pivu svůj charakter. 11% EBC, IBU: 34, 4,5% obj. alc.
Svrchně kvašené, silné pivo, polotmavé. Pivo je vařeno ze tří druhů ječných sladů, které pivu dodávají jeho jantarovou barvu a karamelovou chuť. Vůně získaná studeným chmelením čtyř druhů aromatických chmelů, ve které najdeme tóny citrusů, tropického ovoce a květin.
13% EBC, IBU: 50, 5,6% obj. alc.