< CZ< EN< RU
Pivovar a restaurace Vojanův Dvůr
pivovar
!!! NO PAGE DATA !!! 7

pivovar

1
sladovna

Zde celý proces výroby piva začíná. Obilná zrna se nechají naklíčit, usušit a nakonec sešrotovat.

Pivovar a restaurace Vojanův Dvůr
2
varna

Je srdcem pivovaru, připravená směs se zde při teplotě 35 °C smísí s vodou a dále se teplota postupně zvyšuje.

Pivovar a restaurace Vojanův Dvůr
3
rmutovací pánev a scezovací káď

Část roztoku se přečerpá právě do rmutovací pánve, kde při udržování cukrotvorných teplot 63 ° a 73 °C probíhá dále výrobní proces. Následně se celý roztok přečerpá do scezovací kádě, kde je od sladiny oddělen šrot. Sladina pak putuje do další nádoby, kde se vaří za teploty 100 °C zhruba jednu hodinu, přidá se chmel a vznikne mladina.

Pivovar a restaurace Vojanův Dvůr
4
chladič a spilka

Mladina se nejprve ochladí na 10 °C v chladiči a přesune do spilky, přidají se várečné kvasnice a při teplotách 7 – 10 °C, dle typu piva, zde po dobu 8-12 dní probíhá hlavní kvašení.

Pivovar a restaurace Vojanův Dvůr
5
sklep

Zde uvařené pivo dokvašuje pří nízkých teplotách (1-3 °C) po dobu 40 dnů.

Sládek

Sládek Tomáš Tuchyňa
Sládek Tomáš Tuchyňa
pivovar

druhy piv

  • Světlý ležák 12°

    Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby.

  • Rubín 13°

    Plno sladový polotmavý Ležák s karamelovou chutí a nižší hořkostí. Patři k zástupcům piv označených jako "Vienna styl".

  • Tmavý speciál Černý havran 14°

    Tmavé pivo se zvýrazněnou karamelově čokoládovou chutí pražené sladu a kávy. Povedená harmonie chutí a vůní sladkého sladu, měkké hořkosti a sušeného ovoce.

  • Klášterní speciál 17°

    Klášterní pivo sv. Jiljí No.4 je zlatavá obdoba původního tmavého Klášterního speciálu. Pivo je dochmeleno za studena. V pivu najdeme chuťové tóny koriandru a citrusu.

  • Summer ALE

    Lehký letní ALE uvařený ve stylu APA. Zaujme nádechem citrusů a tropického ovoce, který je doplněný vyváženou hořkostí a střední plností piva. Díky přidání pšeničného sladu, si udržuje svůj osvěžující charakter, ideální pro letní posezení.

Světlý ležák 12°
Světlý ležák 12°

Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby.

× zavřít
Rubín 13°
Rubín 13°

Plno sladový polotmavý Ležák s karamelovou chutí a nižší hořkostí. Patři k zástupcům piv označených jako "Vienna styl".

× zavřít
Tmavý speciál Černý havran 14°
Tmavý speciál Černý havran 14°

Tmavé pivo se zvýrazněnou karamelově čokoládovou chutí pražené sladu a kávy. Povedená harmonie chutí a vůní sladkého sladu, měkké hořkosti a sušeného ovoce.

× zavřít
Klášterní speciál 17°
Klášterní speciál 17°

Klášterní pivo sv. Jiljí No.4 je zlatavá obdoba původního tmavého Klášterního speciálu. Pivo je dochmeleno za studena. V pivu najdeme chuťové tóny koriandru a citrusu.

× zavřít
Summer ALE
Summer ALE

Lehký letní ALE uvařený ve stylu APA. Zaujme nádechem citrusů a tropického ovoce, který je doplněný vyváženou hořkostí a střední plností piva. Díky přidání pšeničného sladu, si udržuje svůj osvěžující charakter, ideální pro letní posezení.

× zavřít