< CZ< EN< RU

Pivovar
a restaurace Vojanův Dvůr

Pivovar a restaurace Vojanův Dvůr
pivovar
!!! NO PAGE DATA !!! 7

pivovar

1
sladovna

Zde celý proces výroby piva začíná. Obilná zrna se nechají naklíčit, usušit a nakonec sešrotovat.

Pivovar a restaurace Vojanův Dvůr
2
varna

Je srdcem pivovaru, připravená směs se zde při teplotě 35 °C smísí s vodou a dále se teplota postupně zvyšuje.

Pivovar a restaurace Vojanův Dvůr
3
rmutovací pánev a scezovací káď

Část roztoku se přečerpá právě do rmutovací pánve, kde při udržování cukrotvorných teplot 63 ° a 73 °C probíhá dále výrobní proces. Následně se celý roztok přečerpá do scezovací kádě, kde je od sladiny oddělen šrot. Sladina pak putuje do další nádoby, kde se vaří za teploty 100 °C zhruba jednu hodinu, přidá se chmel a vznikne mladina.

Pivovar a restaurace Vojanův Dvůr
4
chladič a spilka

Mladina se nejprve ochladí na 10 °C v chladiči a přesune do spilky, přidají se várečné kvasnice a při teplotách 7 – 10 °C, dle typu piva, zde po dobu 8-12 dní probíhá hlavní kvašení.

Pivovar a restaurace Vojanův Dvůr
5
sklep

Zde uvařené pivo dokvašuje pří nízkých teplotách (1-3 °C) po dobu 40 dnů.

Sládek

Robert Maňák
Robert Maňák

Vrchní sládek pivovaru Robert Maňák pochází z Českých Budějovic, kde vystudoval potravinářství a sladovnictví. Svoji bohatou kariéru započal na území Prahy v Klášterním pivovaru Strahov, kde poprvé přičuchl k pravé pivovarnické praxi a dostal jedinečnou možnost se učit od mistrů svého řemesla. Netrvalo dlouho a jeho pivo si získalo mnoho spokojených pivařů, což potvrzuje zisk více než dvou desítek ocenění na tuzemských soutěžích a degustačních akcích.
Sám Robert Maňák je velkým milovníkem piva a sladovnického řemesla, a na výsledky své práce je právem hrdý. „Pivo vařím pouze z nejlepších surovin dle vlastních postupů, které patří k mému know-how. Vždy s chutí a radostí. Největší radost mám z faktu, že mnou vařené pivo lidem chutná a rádi na něj zajdou. To je pro mě tou největší odměnou,“ říká vrchní sládek Maňák.
V pivovaru zúročil Robert Maňák své dlouholeté zkušenosti. Pravidelně zde vaří tři základní druhy piva – světlé, tmavé a polotmavé. Ty jsou doplňovány dalšími pivními speciály, kterých má v zásobě celých třicet druhů a návštěvník tak může prakticky při každém posezení v pivovaru okusit novou chuť různorodých piv mnoha druhů známých z celého světa.

pivovar

druhy piv

  • Malostranský ležák

    Tradiční světlé pivo vařené podle klasické české receptury.
    Tři druhy sladu dávají pivu vyváženou zaoblenou chuť a dva druhy chmele příjemnou hořkost a čerstvost s kořeněnou bylinnou vůní.

  • Rubín

    Plno sladový polotmavý Ležák s karamelovou chutí a nižší hořkostí. Patři k zástupcům piv označených jako "Vienna styl".

  • Tmavý speciál "Černý havran"

    Tmavé pivo se zvýrazněnou karamelově čokoládovou chutí pražené sladu a kávy. Povedená harmonie chutí a vůní sladkého sladu, měkké hořkosti a sušeného ovoce.

  • American Pale Lager

    Spodně kvašený pivní speciál jantarové barvy. V pivu dominují výrazné aromatické odrůdy chmele Citra a Mosaic s květinovo-ovocnými tóny. Vařeno ve stylu APA což ovlivňuje celkový charakter piva.

  • Weissbier

    Tradiční světlé pšeničné pivo německého typu se svěží citrusovou stopou a jemným banánovým aroma.

Malostranský ležák
Malostranský ležák

Tradiční světlé pivo vařené podle klasické české receptury.
Tři druhy sladu dávají pivu vyváženou zaoblenou chuť a dva druhy chmele příjemnou hořkost a čerstvost s kořeněnou bylinnou vůní.

× zavřít
Rubín
Rubín

Plno sladový polotmavý Ležák s karamelovou chutí a nižší hořkostí. Patři k zástupcům piv označených jako "Vienna styl".

× zavřít
Tmavý speciál "Černý havran"
Tmavý speciál "Černý havran"

Tmavé pivo se zvýrazněnou karamelově čokoládovou chutí pražené sladu a kávy. Povedená harmonie chutí a vůní sladkého sladu, měkké hořkosti a sušeného ovoce.

× zavřít
American Pale Lager
American Pale Lager

Spodně kvašený pivní speciál jantarové barvy. V pivu dominují výrazné aromatické odrůdy chmele Citra a Mosaic s květinovo-ovocnými tóny. Vařeno ve stylu APA což ovlivňuje celkový charakter piva.

× zavřít
Weissbier
Weissbier

Tradiční světlé pšeničné pivo německého typu se svěží citrusovou stopou a jemným banánovým aroma.

× zavřít
';