Zde celý proces výroby piva začíná. Obilná zrna se nechají naklíčit, usušit a nakonec sešrotovat.

pivovar

Je srdcem pivovaru, připravená směs se zde při teplotě 35 °C smísí s vodou a dále se teplota postupně zvyšuje.

Část roztoku se přečerpá právě do rmutovací pánve, kde při udržování cukrotvorných teplot 63 ° a 73 °C probíhá dále výrobní proces. Následně se celý roztok přečerpá do scezovací kádě, kde je od sladiny oddělen šrot. Sladina pak putuje do další nádoby, kde se vaří za teploty 100 °C zhruba jednu hodinu, přidá se chmel a vznikne mladina.

Mladina se nejprve ochladí na 10 °C v chladiči a přesune do spilky, přidají se várečné kvasnice a při teplotách 7 – 10 °C, dle typu piva, zde po dobu 8-12 dní probíhá hlavní kvašení.

Zde uvařené pivo dokvašuje pří nízkých teplotách (1-3 °C) po dobu 40 dnů.
Sládek


druhy piv
-
Malostranský ležák
Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby. 12°, 5,0% alc., IBU 39
-
Rubín 13°
Polotmavý ležák s karamelovou chutí a nižší hořkostí. Patři k zástupcům piv označených jako "Vienna styl". 13°, 5,8% alc., IBU 38
-
Tmavý speciál Černý havran 14°
Tmavé pivo s výraznou karamelovou chutí s tóny hořké čokolády, praženého sladu a kávy. Pivo je střední hořkosti. 14°, 6 % alc., IBU 48
-
American Pale Lager
Spodně kvašené, silné pivo. Přestože, je pivo spodně kvašené, vařeno je velmi podobně jako APA, včetně chmelení aromatickými odrůdami, ty nechají v pivu vyniknout jak vůni, tak chuťi svými květinovo-ovocnými tóny.
-
American Pale Ale 6.0%
Světlé pivo, silné, zlatavé barvy. Svým aroma získaným studeným chmelením zaujme vůně
angreštu, tropického ovoce a citrusů. Po napití nastoupí středně plná chuť a výrazná hořkost. 14% EBC, IBU 45, 6,0% alc.

Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby. 12°, 5,0% alc., IBU 39

Polotmavý ležák s karamelovou chutí a nižší hořkostí. Patři k zástupcům piv označených jako "Vienna styl". 13°, 5,8% alc., IBU 38

Tmavé pivo s výraznou karamelovou chutí s tóny hořké čokolády, praženého sladu a kávy. Pivo je střední hořkosti. 14°, 6 % alc., IBU 48

Spodně kvašené, silné pivo. Přestože, je pivo spodně kvašené, vařeno je velmi podobně jako APA, včetně chmelení aromatickými odrůdami, ty nechají v pivu vyniknout jak vůni, tak chuťi svými květinovo-ovocnými tóny.

Světlé pivo, silné, zlatavé barvy. Svým aroma získaným studeným chmelením zaujme vůně
angreštu, tropického ovoce a citrusů. Po napití nastoupí středně plná chuť a výrazná hořkost. 14% EBC, IBU 45, 6,0% alc.