Zde celý proces výroby piva začíná. Obilná zrna se nechají naklíčit, usušit a nakonec sešrotovat.

pivovar

Je srdcem pivovaru, připravená směs se zde při teplotě 35 °C smísí s vodou a dále se teplota postupně zvyšuje.

Část roztoku se přečerpá právě do rmutovací pánve, kde při udržování cukrotvorných teplot 63 ° a 73 °C probíhá dále výrobní proces. Následně se celý roztok přečerpá do scezovací kádě, kde je od sladiny oddělen šrot. Sladina pak putuje do další nádoby, kde se vaří za teploty 100 °C zhruba jednu hodinu, přidá se chmel a vznikne mladina.

Mladina se nejprve ochladí na 10 °C v chladiči a přesune do spilky, přidají se várečné kvasnice a při teplotách 7 – 10 °C, dle typu piva, zde po dobu 8-12 dní probíhá hlavní kvašení.

Zde uvařené pivo dokvašuje pří nízkých teplotách (1-3 °C) po dobu 40 dnů.
Sládek


druhy piv
-
Malostranský ležák
Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby. 12°, 5,0% alc., IBU 39
-
Rubín 13°
Polotmavý ležák s karamelovou chutí a nižší hořkostí. Patři k zástupcům piv označených jako "Vienna styl". 13°, 5,8% alc., IBU 38
-
Tmavý speciál Černý havran 14°
Tmavé pivo s výraznou karamelovou chutí s tóny hořké čokolády, praženého sladu a kávy. Pivo je střední hořkosti. 14°, 6 % alc., IBU 48
-
Bitter Ale 10°
Světlé, výčepní pivo, svrchně kvašené. Lehké pivo ve stylu English Pale Ale. Zlatavé až měděné zabarvení díky čtyř druhům sladu, které přináší jemnou sladovou chuť. Aromatické chmely přináší chuť a vůni citrusů, pryskyřice a květin. 10%EBC, IBU: 33, 4,0% obj. alc.
-
Spring Ale
Polotmavé, silné pivo, svrchně kvašené. Základ piva vychází z použití čtyř druhů sladu, které mu dávají barvu a hutnost. Silně aromatické chmely dávají kromě vyšší hořkosti také tóny tropického ovoce, květin, citrusů a papay. 14% EBC, IBU: 44, 6,0%obj. alc.

Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby. 12°, 5,0% alc., IBU 39

Polotmavý ležák s karamelovou chutí a nižší hořkostí. Patři k zástupcům piv označených jako "Vienna styl". 13°, 5,8% alc., IBU 38

Tmavé pivo s výraznou karamelovou chutí s tóny hořké čokolády, praženého sladu a kávy. Pivo je střední hořkosti. 14°, 6 % alc., IBU 48

Světlé, výčepní pivo, svrchně kvašené. Lehké pivo ve stylu English Pale Ale. Zlatavé až měděné zabarvení díky čtyř druhům sladu, které přináší jemnou sladovou chuť. Aromatické chmely přináší chuť a vůni citrusů, pryskyřice a květin. 10%EBC, IBU: 33, 4,0% obj. alc.

Polotmavé, silné pivo, svrchně kvašené. Základ piva vychází z použití čtyř druhů sladu, které mu dávají barvu a hutnost. Silně aromatické chmely dávají kromě vyšší hořkosti také tóny tropického ovoce, květin, citrusů a papay. 14% EBC, IBU: 44, 6,0%obj. alc.