< CZ< EN< RU
Pivovar a restaurace Vojanův dvůr
pivovar
!!! NO PAGE DATA !!! 7

pivovar

1
sladovna

Zde celý proces výroby piva začíná. Obilná zrna se nechají naklíčit, usušit a nakonec sešrotovat.

Pivovar a restaurace Vojanův dvůr
2
varna

Je srdcem pivovaru, připravená směs se zde při teplotě 35 °C smísí s vodou a dále se teplota postupně zvyšuje.

Pivovar a restaurace Vojanův dvůr
3
rmutovací pánev a scezovací káď

Část roztoku se přečerpá právě do rmutovací pánve, kde při udržování cukrotvorných teplot 63 ° a 73 °C probíhá dále výrobní proces. Následně se celý roztok přečerpá do scezovací kádě, kde je od sladiny oddělen šrot. Sladina pak putuje do další nádoby, kde se vaří za teploty 100 °C zhruba jednu hodinu, přidá se chmel a vznikne mladina.

Pivovar a restaurace Vojanův dvůr
4
chladič a spilka

Mladina se nejprve ochladí na 10 °C v chladiči a přesune do spilky, přidají se várečné kvasnice a při teplotách 7 – 10 °C, dle typu piva, zde po dobu 8-12 dní probíhá hlavní kvašení.

Pivovar a restaurace Vojanův dvůr
5
sklep

Zde uvařené pivo dokvašuje pří nízkých teplotách (1-3 °C) po dobu 40 dnů.

Sládek

Sládek Tomáš Tuchyňa
Sládek Tomáš Tuchyňa
pivovar

druhy piv

  • Malostranský ležák

    Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby.

  • Rubín 13°

    Polotmavý ležák s karamelovou chutí a nižší hořkostí. Patři k zástupcům piv označených jako "Vienna styl".

  • Tmavý speciál Černý havran 14°

    Tmavé pivo s výraznou karamelovou chutí s tóny hořké čokolády, praženého sladu a kávy. Pivo je střední hořkosti.

  • SESSION NEIPA

    Lehčí jarní varianta pivního stylu New England IPA, osvěžující, chmelové aroma tropického ovoce s chutí po grepu.

  • American Wheat Ale

    Svrchně kvašené silné pivo, uvařeno ve stylu American Wheat Ale. Při vaření byl použit pšeničný slad, který dodává pivu jedinečnou pitelnost. Vyšší hořkost je dosažena výhradně americkými chmely. V chuti a vůni dominují kořeněné tóny společně s tropickým ovocem.

Malostranský ležák
Malostranský ležák

Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby.

× zavřít
Rubín 13°
Rubín 13°

Polotmavý ležák s karamelovou chutí a nižší hořkostí. Patři k zástupcům piv označených jako "Vienna styl".

× zavřít
Tmavý speciál Černý havran 14°
Tmavý speciál Černý havran 14°

Tmavé pivo s výraznou karamelovou chutí s tóny hořké čokolády, praženého sladu a kávy. Pivo je střední hořkosti.

× zavřít
SESSION NEIPA
SESSION NEIPA

Lehčí jarní varianta pivního stylu New England IPA, osvěžující, chmelové aroma tropického ovoce s chutí po grepu.

× zavřít
American Wheat Ale
American Wheat Ale

Svrchně kvašené silné pivo, uvařeno ve stylu American Wheat Ale. Při vaření byl použit pšeničný slad, který dodává pivu jedinečnou pitelnost. Vyšší hořkost je dosažena výhradně americkými chmely. V chuti a vůni dominují kořeněné tóny společně s tropickým ovocem.

× zavřít

Používáme cookies!

Tyto stránky používají a ukládají soubory cookies. Některé jsou nezbytné pro jejich správné fungování (tzv. technické cookies). Dále tyto stránky využívají marketingové a analytické cookies pro zkvalitnění našich služeb a přizpůsobení zobrazovaného obsahu. Pro jejich využití je nutný Váš souhlas. Více informací o cookies.