Pivovar


Zveme Vás na naši letní zahrádku, na které se pohodlně usadí až 140 hostů. Přijďte posedět a ochutnat speciality šéfkuchaře a piva z našeho minipivovaru.

Představujeme Vám dvě naše novinky na čepu - světlý svrchně kvašený Saturn Ale 12° a Uran Ale 11° z českých chmelů stejného jména. Neváhejte a zastavte se na naši zahrádku ochutnat, jak se nám povedly.

Můžete se těšit na tyto jarní speciality: krémovou polévku z medvědího česneku, trhané uzené koleno z naší udírny, konfitovaný telecí krk s velikonoční nádivkou nebo rolovaný králičí hřbet s pyré z jarního hrášku.

Zastavte se ochutnat naši další novinku - American Pale Ale 6 %. Světlé pivo, silné, zlatavé barvy. Svým aroma získaným studeným chmelením zaujme vůně angreštu, tropického ovoce a citrusů. Po napití nastoupí středně plná chuť a výrazná hořkost.

Ochutnejte naši novinku - APL - spodně kvašené, silné pivo. Přestože je pivo spodně kvašené, je vařeno velmi podobně jako APA, včetně chmelení aromatickými odrůdami. Ty nechají v pivu vyniknout jak vůni, tak chuti svými květinovo-ovocnými tóny.

Světlé silné pivo, svrchně kvašené. V pivu dominuje velká dávka chmele, která se projevuje zejména výrazným aroma tropického ovoce, limetky a citrusů, stejně tak je najdeme i v chuti. Velký podíl ovesných a pšeničných vloček spolu s pšeničným sladem vyvažují hořkost svým sametovým nádechem. Alc 5,8%
a restaurace Vojanův dvůr
Pivovar a restaurace Vojanův dvůr se nachází na Malé Straně, v historických prostorách původního biskupského dvoru ze 13. století. V červenci 2018 byla slavnostně zahájena činnost vlastního pivovaru, čímž se Vojanův dvůr stal prvním minipivovarem na Malé Straně. Pivo zde vaří zkušený sládek Tomáš Tuchyně ve spolupráci s vrchním sládkem sesterského pivovaru U tří růží, Robertem Maňákem. Těšit se můžete na živé pivní speciály odlišné od běžného průmyslového sortimentu na trhu.
Šéfkuchař Martin Procházka připravuje kvalitní a tradiční pokrmy české a světové kuchyně v moderním pojetí s pečlivým výběrem kvalitních surovin. Restaurace s celkovou kapacitou až 300 míst. Biskupský dvůr má dostatek místa pro posezení na prostorné letní zahrádce, kde nechybí ani krytá terasa. Vnitřní historický prostor bývalých stájí je ideálním prostorem pro svatby, rauty, teambuildingy nebo uzavřenou společnost. Oko potěší sarkastické Malostranské výjevy na zdech od ruky slavného pražského akademického malíře Jiřího Bernarda.
První písemná zmínka o objektu pochází z roku 1249, kdy byl sídlem Pražského biskupa. Na počátku 19. století přechází do majetku šlechtického rodu Windischgrätz a užíval se také jako císařská konírna kde byl ustájen kůň ARDO II. jehož si sochař Jan Myslbek vybral jako model pro jezdeckou sochu Sv. Václava v horní části Václavského náměstí.
Pivovarská restaurace



Útulná restaurace "Formanka" o kapacitě 40 míst s novým barem, který disponuje pěti kohoutovým výčepním zařízením, kde Vám můžeme nabídnout několik druhů piva z našeho pivovaru. Můžete si pochutnat na specialitách České i zahraniční kuchyně, které Vám připraví šéfkuchař Martin Procházka se svým týmem.
V restauraci a pivovaru Vojanův Dvůr je možné pořádat soukromé rezervace pro které nám slouží naše "Konírna", která disponuje s kapacitou 70 míst k sezení. Restaurace se také pyšní svou letní zahradou, která pojme až 140 míst k sezení, kde Vám rádi zpříjemníme horké letní dny letní nabídkou z grilu.
šéfkuchař

Pod vedením šéfkuchaře Martina Procházky se v restauraci Vojanův dvůr připravují delikatesy tradiční české a moravské kuchyně v moderním pojetí.
Martin Procházka dříve působil v hotelu Alcron, kde se jako zástupce šéfkuchaře významně podílel na zisku michelinské hvězdy, udělené v roce 2012.

kontakty
- Adresa:
U Lužického semináře 21, 110 00 Praha 1
- Tel:
+420 601 233 233
- Otevírací doba:
Pondělí - Čtvrtek 11:00-22:00, pátek + sobota 11:00-23:00, neděle 11:00 - 21:00
- Rezervace:
- Šéfkuchař:
Martin Procházka
- IČO:
24196240
- DIČ:
CZ 24196240