Pivovar


Představujeme Vám hned dvě novinky na čepu - Summer Wheat Ale - lehké, svrchně kvašené letní pivo, které je vařeno ve stylu American Pale Ale. Druhou novinkou je Pacific Ale - světlé, plné pivo, svrchně kvašené s aroma tropického ovoce, citrusů a lesních plodů získané studeným chmelením chmelem Pacific Sunrise.

Letní lehké svrchně kvašené pivo. do kterého jsme přidali řádnou dávku malinového pyré, uvařený tak, aby nechal vyniknout chuť malin. Na první dojem zaujme svou velmi výraznou vůní. Ideální letní pití, zakončené lehkou hořkostí.10°, 4,0% alc., IBU 30

Náš sládek ani v létě nezahálí a vaří pivo o sto šest. Připravil pro Vás další novinku v podobě American Wheat Ale. Jedná se o svrchně kvašené silné pivo, vyrobené s použitím dvou druhů světlých ječných sladů společně se sladem pšeničným.

Představujeme Vám naše prázdninové novinky na čepu. Sládek pro Vás uvařil Session NEIPU a Azacca ALE. Nejlépe si je vychutnáte na naší zahrádce.

Simcoe Ale - svrchně kvašené, světlé, silné pivo, s ovocným aroma borůvek, limetky a ostružin.
Nelson Ale - výčepní pivo, svrchně kvašené. Jednoduchý lehký letní ALE, inspirovaný stylem American Pale Ale.

Zveme Vás na naši letní zahrádku, na které se pohodlně usadí až 140 hostů. Přijďte posedět a ochutnat speciality šéfkuchaře a piva z našeho minipivovaru.
a restaurace Vojanův dvůr
Pivovar a restaurace Vojanův dvůr se nachází na Malé Straně, v historických prostorách původního biskupského dvoru ze 13. století. V červenci 2018 byla slavnostně zahájena činnost vlastního pivovaru, čímž se Vojanův dvůr stal prvním minipivovarem na Malé Straně. Pivo zde vaří zkušený sládek Tomáš Tuchyně ve spolupráci s vrchním sládkem sesterského pivovaru U tří růží, Robertem Maňákem. Těšit se můžete na živé pivní speciály odlišné od běžného průmyslového sortimentu na trhu.
Šéfkuchař Martin Procházka připravuje kvalitní a tradiční pokrmy české a světové kuchyně v moderním pojetí s pečlivým výběrem kvalitních surovin. Restaurace s celkovou kapacitou až 300 míst. Biskupský dvůr má dostatek místa pro posezení na prostorné letní zahrádce, kde nechybí ani krytá terasa. Vnitřní historický prostor bývalých stájí je ideálním prostorem pro svatby, rauty, teambuildingy nebo uzavřenou společnost. Oko potěší sarkastické Malostranské výjevy na zdech od ruky slavného pražského akademického malíře Jiřího Bernarda.
První písemná zmínka o objektu pochází z roku 1249, kdy byl sídlem Pražského biskupa. Na počátku 19. století přechází do majetku šlechtického rodu Windischgrätz a užíval se také jako císařská konírna kde byl ustájen kůň ARDO II. jehož si sochař Jan Myslbek vybral jako model pro jezdeckou sochu Sv. Václava v horní části Václavského náměstí.
Pivovarská restaurace



Útulná restaurace "Formanka" o kapacitě 40 míst s novým barem, který disponuje pěti kohoutovým výčepním zařízením, kde Vám můžeme nabídnout několik druhů piva z našeho pivovaru. Můžete si pochutnat na specialitách České i zahraniční kuchyně, které Vám připraví šéfkuchař Martin Procházka se svým týmem.
V restauraci a pivovaru Vojanův Dvůr je možné pořádat soukromé rezervace pro které nám slouží naše "Konírna", která disponuje s kapacitou 70 míst k sezení. Restaurace se také pyšní svou letní zahradou, která pojme až 140 míst k sezení, kde Vám rádi zpříjemníme horké letní dny letní nabídkou z grilu.
šéfkuchař

Pod vedením šéfkuchaře Martina Procházky se v restauraci Vojanův dvůr připravují delikatesy tradiční české a moravské kuchyně v moderním pojetí.
Martin Procházka dříve působil v hotelu Alcron, kde se jako zástupce šéfkuchaře významně podílel na zisku michelinské hvězdy, udělené v roce 2012.

kontakty
- Adresa:
U Lužického semináře 21, 110 00 Praha 1
- Tel:
+420 601 233 233
- Otevírací doba:
Pondělí - Čtvrtek 11:00-22:00, pátek + sobota 11:00-23:00, neděle 11:00 - 21:00
- Rezervace:
- Šéfkuchař:
Martin Procházka
- IČO:
24196240
- DIČ:
CZ 24196240