Pivovar


Svrchně kvašené silné pivo, uvařeno ve stylu American Wheat Ale. Při vaření byl použit pšeničný slad, který dodává pivu jedinečnou pitelnost. Vyšší hořkost je dosažena výhradně americkými chmely. V chuti a vůni dominují kořeněné tóny společně s tropickým ovocem. 13% 5,5 alc, IBU 43

Lehčí jarní varianta pivního stylu New England IPA, osvěžující, chmelové aroma tropického ovoce s chutí po grepu. 12%, alc 5,0%, IBU 28

Oatmeal Pale Ale - svrchně kvašené světlé pivo. Australský a novozélandský chmel propůjčují pivu chuť a aroma svěžích citrusů a lesního ovoce.
Spring Ale - svrchně kvašené, silné pivo. Bronzovou barvu pivu dodávají čtyři druhy ječných sladů. I přes vyšší prokvašení zůstává pivo plné, velmi pitelné a doplněné skvěle kontrastující vyšší hořkostí.

Polotmavé, svrchně kvašené, plné pivo. Pivo má vyvážený profil, kde je lehce znát karamelová chuť. Střední hořkost zajišťují tři druhy chmelů, které propůjčují pivu tóny tropického ovoce a červených plodů, jak v chuti, tak v aroma.

Zastavte se k nám do Vojanova dvora a ochutnejte novinku z dílny našeho sládka Tomáše Tuchyni - pivo New England IPA s výrazným aroma a chutí tropického ovoce, limetek a citrusů.

Ochutnejte naši vánoční novinku - svrchně kvašené silné pivo, vařeno ze čtyř druhů ječných sladů, které pivu dodávají jeho jantarovou barvu a karamelovou chuť. Lehký nádech pomerančové kůry, skořice a jemně kořenitá chuť s výraznou hořkostí skvěle doplní vánoční náladu.
a restaurace Vojanův dvůr
Pivovar a restaurace Vojanův dvůr se nachází na Malé Straně, v historických prostorách původního biskupského dvoru ze 13. století. V červenci 2018 byla slavnostně zahájena činnost vlastního pivovaru, čímž se Vojanův dvůr stal prvním minipivovarem na Malé Straně. Pivo zde vaří zkušený sládek Tomáš Tuchyně ve spolupráci s vrchním sládkem sesterského pivovaru U tří růží, Robertem Maňákem. Těšit se můžete na živé pivní speciály odlišné od běžného průmyslového sortimentu na trhu.
Šéfkuchař Martin Procházka připravuje kvalitní a tradiční pokrmy české a světové kuchyně v moderním pojetí s pečlivým výběrem kvalitních surovin. Restaurace s celkovou kapacitou až 300 míst. Biskupský dvůr má dostatek místa pro posezení na prostorné letní zahrádce, kde nechybí ani krytá terasa. Vnitřní historický prostor bývalých stájí je ideálním prostorem pro svatby, rauty, teambuildingy nebo uzavřenou společnost. Oko potěší sarkastické Malostranské výjevy na zdech od ruky slavného pražského akademického malíře Jiřího Bernarda.
První písemná zmínka o objektu pochází z roku 1249, kdy byl sídlem Pražského biskupa. Na počátku 19. století přechází do majetku šlechtického rodu Windischgrätz a užíval se také jako císařská konírna kde byl ustájen kůň ARDO II. jehož si sochař Jan Myslbek vybral jako model pro jezdeckou sochu Sv. Václava v horní části Václavského náměstí.
Pivovarská restaurace



Útulná restaurace "Formanka" o kapacitě 40 míst s novým barem, který disponuje pěti kohoutovým výčepním zařízením, kde Vám můžeme nabídnout několik druhů piva z našeho pivovaru. Můžete si pochutnat na specialitách České i zahraniční kuchyně, které Vám připraví šéfkuchař Martin Procházka se svým týmem.
V restauraci a pivovaru Vojanův Dvůr je možné pořádat soukromé rezervace pro které nám slouží naše "Konírna", která disponuje s kapacitou 70 míst k sezení. Restaurace se také pyšní svou letní zahradou, která pojme až 140 míst k sezení, kde Vám rádi zpříjemníme horké letní dny letní nabídkou z grilu.
šéfkuchař

Pod vedením šéfkuchaře Martina Procházky se v restauraci Vojanův dvůr připravují delikatesy tradiční české a moravské kuchyně v moderním pojetí.
Martin Procházka dříve působil v hotelu Alcron, kde se jako zástupce šéfkuchaře významně podílel na zisku michelinské hvězdy, udělené v roce 2012.

kontakty
- Adresa:
U Lužického semináře 21, 110 00 Praha 1
- Tel:
+420 601 233 233
- Otevírací doba:
Pondělí - Čtvrtek 11:00-22:00, pátek + sobota 11:00-23:00, neděle 11:00 - 21:00
- Rezervace:
- Šéfkuchař:
Martin Procházka
- IČO:
24196240
- DIČ:
CZ 24196240