Zde celý proces výroby piva začíná. Obilná zrna se nechají naklíčit, usušit a nakonec sešrotovat.

pivovar

Je srdcem pivovaru, připravená směs se zde při teplotě 35 °C smísí s vodou a dále se teplota postupně zvyšuje.

Část roztoku se přečerpá právě do rmutovací pánve, kde při udržování cukrotvorných teplot 63 ° a 73 °C probíhá dále výrobní proces. Následně se celý roztok přečerpá do scezovací kádě, kde je od sladiny oddělen šrot. Sladina pak putuje do další nádoby, kde se vaří za teploty 100 °C zhruba jednu hodinu, přidá se chmel a vznikne mladina.

Mladina se nejprve ochladí na 10 °C v chladiči a přesune do spilky, přidají se várečné kvasnice a při teplotách 7 – 10 °C, dle typu piva, zde po dobu 8-12 dní probíhá hlavní kvašení.

Zde uvařené pivo dokvašuje pří nízkých teplotách (1-3 °C) po dobu 40 dnů.
Sládek


druhy piv
-
Malostranský ležák
Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby. 12°, 5,0% alc., IBU 39
-
Rubín 13°
Polotmavý ležák s karamelovou chutí a nižší hořkostí. Patři k zástupcům piv označených jako "Vienna styl". 13°, 5,8% alc., IBU 38
-
Tmavý speciál Černý havran 14°
Tmavé pivo s výraznou karamelovou chutí s tóny hořké čokolády, praženého sladu a kávy. Pivo je střední hořkosti. 14°, 6 % alc., IBU 48
-
Golden IPA
Světlé, silné pivo, svrchně kvašené. Svěží, plná varianta stylu India Pale Ale. Pivo má zlatavou barvu, krémovou pěnu, výrazné chmelové aroma získané americkými chmely a silnou hořkost.
Kombinuje tóny tropického ovoce, citrusů a červených bobulí. 14% EBC, IBU: 44, 6,5% obj. -
Amber Ale
Polotmavé, plné pivo, svrchně kvašené. Výborně pitelné pivo s výraznou hořkostí, zejména při doznívání, získanou silně aromatickými chmely. Za studena přidaný chmel přináší tóny citrusů, tropického a peckovitého ovoce.
12% EBC, IBU: 43, 5,2% obj. alc.

Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby. 12°, 5,0% alc., IBU 39

Polotmavý ležák s karamelovou chutí a nižší hořkostí. Patři k zástupcům piv označených jako "Vienna styl". 13°, 5,8% alc., IBU 38

Tmavé pivo s výraznou karamelovou chutí s tóny hořké čokolády, praženého sladu a kávy. Pivo je střední hořkosti. 14°, 6 % alc., IBU 48

Světlé, silné pivo, svrchně kvašené. Svěží, plná varianta stylu India Pale Ale. Pivo má zlatavou barvu, krémovou pěnu, výrazné chmelové aroma získané americkými chmely a silnou hořkost.
Kombinuje tóny tropického ovoce, citrusů a červených bobulí. 14% EBC, IBU: 44, 6,5% obj.

Polotmavé, plné pivo, svrchně kvašené. Výborně pitelné pivo s výraznou hořkostí, zejména při doznívání, získanou silně aromatickými chmely. Za studena přidaný chmel přináší tóny citrusů, tropického a peckovitého ovoce.
12% EBC, IBU: 43, 5,2% obj. alc.