Zde celý proces výroby piva začíná. Obilná zrna se nechají naklíčit, usušit a nakonec sešrotovat.
![!!! NO PAGE DATA !!! 7](/i/title/cz/pivovarenstvi.png)
pivovar
![Pivovar a restaurace Vojanův dvůr](/i/c-brevery-two.png)
Je srdcem pivovaru, připravená směs se zde při teplotě 35 °C smísí s vodou a dále se teplota postupně zvyšuje.
![Pivovar a restaurace Vojanův dvůr](/i/c-brevery-three.png)
Část roztoku se přečerpá právě do rmutovací pánve, kde při udržování cukrotvorných teplot 63 ° a 73 °C probíhá dále výrobní proces. Následně se celý roztok přečerpá do scezovací kádě, kde je od sladiny oddělen šrot. Sladina pak putuje do další nádoby, kde se vaří za teploty 100 °C zhruba jednu hodinu, přidá se chmel a vznikne mladina.
![Pivovar a restaurace Vojanův dvůr](/i/c-brevery-four.png)
Mladina se nejprve ochladí na 10 °C v chladiči a přesune do spilky, přidají se várečné kvasnice a při teplotách 7 – 10 °C, dle typu piva, zde po dobu 8-12 dní probíhá hlavní kvašení.
![Pivovar a restaurace Vojanův dvůr](/i/c-brevery-five.png)
Zde uvařené pivo dokvašuje pří nízkých teplotách (1-3 °C) po dobu 40 dnů.
Sládek
![Sládek Tomáš Tuchyňa Sládek Tomáš Tuchyňa](/data/obrazky/932305db64085ad22c6cd7a2e31de7d2.jpg)
![pivovar](/i/title/cz/pivovar.png)
druhy piv
-
Malostranský ležák
Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby. 12°, 5,0% alc., IBU 39
-
Rubín 13°
Polotmavý ležák s karamelovou chutí a nižší hořkostí. Patři k zástupcům piv označených jako "Vienna styl". 13°, 5,8% alc., IBU 38
-
Tmavý speciál Černý havran 14°
Tmavé pivo s výraznou karamelovou chutí s tóny hořké čokolády, praženého sladu a kávy. Pivo je střední hořkosti. 14°, 6 % alc., IBU 48
-
Azacca Ale
Lehké svrchně kvašené letní pivo vařené ve stylu Blond Ale. Nízká stupňovitost se skvěle
hodí do horkých letních dnů. Střední hořkost je doplněna lehkými tóny grepu a tropického
ovoce, které lehce cítíme i na vůni, pivo přímo vybízí k dalšímu napití.
10 % EBC, IBU: 35, 4,5% hm. alc.
![Malostranský ležák](/data/piva/fcc39d7fd02bcb6246ac16d0c37e5bdb.png)
Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby. 12°, 5,0% alc., IBU 39
![Rubín 13°](/data/piva/0d63336e4099bf55e8a4a59a94b1c514.png)
Polotmavý ležák s karamelovou chutí a nižší hořkostí. Patři k zástupcům piv označených jako "Vienna styl". 13°, 5,8% alc., IBU 38
![Tmavý speciál Černý havran 14°](/data/piva/401a066cbae2eab6b0a299c0976b0a0e.png)
Tmavé pivo s výraznou karamelovou chutí s tóny hořké čokolády, praženého sladu a kávy. Pivo je střední hořkosti. 14°, 6 % alc., IBU 48
![Azacca Ale](/data/piva/0b4c8bb197c82a9e7f2479b0b3685cfc.png)
Lehké svrchně kvašené letní pivo vařené ve stylu Blond Ale. Nízká stupňovitost se skvěle
hodí do horkých letních dnů. Střední hořkost je doplněna lehkými tóny grepu a tropického
ovoce, které lehce cítíme i na vůni, pivo přímo vybízí k dalšímu napití.
10 % EBC, IBU: 35, 4,5% hm. alc.