Zde celý proces výroby piva začíná. Obilná zrna se nechají naklíčit, usušit a nakonec sešrotovat.

pivovar

Je srdcem pivovaru, připravená směs se zde při teplotě 35 °C smísí s vodou a dále se teplota postupně zvyšuje.

Část roztoku se přečerpá právě do rmutovací pánve, kde při udržování cukrotvorných teplot 63 ° a 73 °C probíhá dále výrobní proces. Následně se celý roztok přečerpá do scezovací kádě, kde je od sladiny oddělen šrot. Sladina pak putuje do další nádoby, kde se vaří za teploty 100 °C zhruba jednu hodinu, přidá se chmel a vznikne mladina.

Mladina se nejprve ochladí na 10 °C v chladiči a přesune do spilky, přidají se várečné kvasnice a při teplotách 7 – 10 °C, dle typu piva, zde po dobu 8-12 dní probíhá hlavní kvašení.

Zde uvařené pivo dokvašuje pří nízkých teplotách (1-3 °C) po dobu 40 dnů.
Sládek


druhy piv
-
Malostranský ležák
Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby. 12°, 5,0% alc., IBU 39
-
Rubín 13°
Polotmavý ležák s karamelovou chutí a nižší hořkostí. Patři k zástupcům piv označených jako "Vienna styl". 13°, 5,8% alc., IBU 38
-
Tmavý speciál Černý havran 14°
Tmavé pivo s výraznou karamelovou chutí s tóny hořké čokolády, praženého sladu a kávy. Pivo je střední hořkosti. 14°, 6 % alc., IBU 48
-
Pacific Ale
Světlé, plné pivo, svrchně kvašené. Pivo má aroma tropického ovoce, citrusů a lesních plodů získané studeným chmelením chmelem Pacific Sunrise. V kombinaci s vyváženým tělem a kombinací tří sladů vytváří velmi pitelné pivo. 11% EBC, IBU: 42, 4,5% obj. alc.
-
Summer Wheat Ale
Lehké, svrchně kvašené letní pivo. Pivo je vařeno ve stylu American Pale Ale. Nízká stupňovitost, přidání pšeničného sladu a pšeničných vloček zaručuje výjimečnou pitelnost. Vyšší chmelení aromatickými chmely se projevuje výraznou vůní citrusů, květin a ovoce. 9% EBC, IBU: 35, 3,5% obj. alc.

Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby. 12°, 5,0% alc., IBU 39

Polotmavý ležák s karamelovou chutí a nižší hořkostí. Patři k zástupcům piv označených jako "Vienna styl". 13°, 5,8% alc., IBU 38

Tmavé pivo s výraznou karamelovou chutí s tóny hořké čokolády, praženého sladu a kávy. Pivo je střední hořkosti. 14°, 6 % alc., IBU 48

Světlé, plné pivo, svrchně kvašené. Pivo má aroma tropického ovoce, citrusů a lesních plodů získané studeným chmelením chmelem Pacific Sunrise. V kombinaci s vyváženým tělem a kombinací tří sladů vytváří velmi pitelné pivo. 11% EBC, IBU: 42, 4,5% obj. alc.

Lehké, svrchně kvašené letní pivo. Pivo je vařeno ve stylu American Pale Ale. Nízká stupňovitost, přidání pšeničného sladu a pšeničných vloček zaručuje výjimečnou pitelnost. Vyšší chmelení aromatickými chmely se projevuje výraznou vůní citrusů, květin a ovoce. 9% EBC, IBU: 35, 3,5% obj. alc.